Termodragter og flyverdragter til kvinder

Her finder du termodragter og flyverdragter til kvinder i god kvalitet. De bedste heldragter med termofor, så du kan holde varmen i det kolde vejr.

Køb din nye termodragt her

Termodragten til kvinder er højeste vintermode, og har været det gennem flere sæsoner efterhånden. Og der er en grund til, at de varme og behagelige dragter er blevet så populære. En moderne termodragt til kvinder er nemlig både trendy og praktisk, og den passer derfor godt ind i den danske modekultur.

Termodragt dame

Er du normalt en af dem, der faktisk hellere vil fryse med anstand, end at tage noget på, du ikke synes er fedt og moderne?

Så glæd dig – det er slut med at fryse!

Nu kan du sagtens være både moderigtigt klædt og holde dig dejligt varm i de kolde vintermåneder på en og samme tid: Så forkæl dig selv med en blød og varm termodragt til dame allerede i dag.

 • Vores lækre termodragter i vinterfarver giver dig et elegant udtryk
 • Den gode pasform i termo heldragterne til dame giver dig en feminin og slank profil
 • Dragten holder dig varm på selv de koldeste dage
 • Du har fuld bevægelsesfrihed, både når du går, og når du cykler
 • Termodragten er praktisk og funktionel – og du er klædt på til vintervejr i løbet af sekunder – på med dragten, ud ad døren
 • En termodragt til kvinder er nem at style ved at sætte en hue, et par lækre handsker, støvler eller et stort tørklæde til.
 • Vi har gode termodragter til damer på tilbud fra mange lækre mærker og i skønne designs

Når du shopper efter en ny termodragt til kvinde, så brug lige et par øjeblikke på først at overveje, hvad det er, du har brug for og hvilke krav, du stiller til en termodragt.

Er der en bestemt stil, du ønsker at ramme? Skal din termodragt være feminin eller rå? Skal dragten primært bruges i byen, når du er ude at handle eller vindueshopper? Eller tager du og familien ofte i skoven, til stranden eller på lange gåture i parken?

Hvad du har i sinde at bruge din termodragt til, har nemlig betydning for, hvilke materialer og typer af foring, du skal gå efter: Skal der fx være plysfor, dobbelt eller enkelt for? Skal den kunne tage en ordentlig skylle af en regnbyge eller bare en let en af slagsen? – for nu at tage nogle af de spørgsmål, det er relevante, at du stiller dig selv, inden du trykker køb.

Du kan også bare vælge at gå efter en allround-dragt, der kan lidt af det hele, og som du synes ser ud til at passe til dig i forhold til farve og stil.

Termodragten skal nok holde dig dejligt varm og veltilpas hele vinteren.

Den rigtige størrelse termodragt er vigtig

Når du skal finde din nye termodragt, er det vigtigt, at du finder en dragt, der passer godt til dig.

Her er det ikke nødvendigvis nok at gå efter den størrelse, du normalt bruger i bukser og jakker. Kroppe er forskellige, og da termodragten jo er en heldragt, så skal den ikke bare passe i livet, i længden eller over skuldrene. Dragten skal passe til hele din krop, altså til din kropstype.

En termodragt må hverken være for lille eller for stor. Hvis den er for lille, begrænser den din bevægelsesfrihed, og du risikerer ydermere at komme til at fryse i den.

Vælger du en termodragt, der er for stor, risikerer du, at dragten slører dine former og giver dig et firkantet udtryk.

Har du en kort overkrop, skal du tage højde for det, når du vælger design, ellers vil dragten risikere at komme til at se slasket ud.

Har du modsat en lang overkrop, så skal du tage højde for det, når du vælger termodragt til dame. Ellers kan du risikere at ende med en termodragt, der ikke er særlig behagelig at have på, fordi den er for kort i kroppen i forhold til længden på din overkrop.

Kig derfor på billederne. Find herefter din egen kropstype eller en type, du synes, der kommer tæt på, og nærlæs så specifikationerne under hver dragt.

De mål, du skal være ekstra opmærksom på, er naturligvis selve størrelsen, men også sådan noget som hel længde og længden fra skridt og ned.

Ved at sammenligne de sidste to tal, kan du se, om den model, du har udset dig, er lang i ryggen, eller om det er en af de lidt mere korte modeller.

Flyverdragt dame

Ofte bruges ordene termodragt og flyverdragt om en og samme ting: En foret heldragt, men mens termodragter også findes i lidt tyndere udgaver, så er flyverdragten til dame gerne mere vind- og vandtæt, ligesom dragterne ofte ses med tykkere for eller dobbeltfor, som varmer ekstra meget.

Flyverdragter til kvinder laves både i polyestermateriale og i nylon.

Begge materialer udmærker sig ved at tørre hurtigt og være gode til at transportere sved bort fra kroppen. Nylon er en smule mere holdbart og mere slidstærkt end polyester, og nylondragter er da også typisk en smule dyrere end polyesterdragterne.

Dame flyverdragten har desuden ofte detaljer som tapede sømme, så der ikke kan komme hverken kold luft eller vand ind, fx ved lommer eller skuldersømme.

Og netop flyverdragtens gode isoleringsevne gør den til et populært valg for alle, der holder af at opholde sig udendørs uanset vejret.

Den voksne flyverdragt til kvinder egner sig godt både til gåture med hunden, cykelture eller til en tur i haven. Og den er helt uundværlig, når man skal på legepladsen sammen med børnene, for mens børnene løber rundt og leger sig til varmen, står man som voksen ofte stille i længere tid ad gangen og ender med at være både kold og lettere forkommen, inden legen slutter.

Så det er ikke underligt, at termo flyverdragten til dame er blevet et regulært modehit i vintermåneder blandt kvinder i alle aldre – for er der noget, de færreste kvinder kan udstå, så er det at fryse.

Heldragt dame

Vi har nok alle sammen prøvet at bøvle med upraktisk påklædning.

Enten har man fået for lidt tøj på, så vinden blæser lige igennem, eller også er man i så mange lag, at man på det nærmeste ikke kan bevæge sig og mærker, hvordan man damper under tøjet.

Fra vi var helt små, blev vi belært om, at når det er koldt, og så skal man pakkes ind, godt ind – men modsat skal man også kunne se nogenlunde ud, når man møder på arbejdet efter at have bevæget sig gennem kulden.

Det sker derfor ofte, at de tykke strømper og de tykke bukser må vige for et smartere og pænere look med det resultat, at du fryser så meget, at du slet ikke kan glæde dig over, at du har gjort så meget ud af din påklædning denne morgen.

Og hvis du er en af de mange, der cykler på arbejde hver dag, så kender du med garanti alt til iskolde ben og overfrakker, der enten er for tynde eller alt for klodsede og kluntede til, at du rigtig kan bevæge dig i dem.

Du har sikkert også forsøgt at klæde dig ekstra varmt, for så at ende med at være rullet i så mange lag tøj, at du kommer til at svede helt vildt på turen og derfor føler dig alt andet end frisk og veltilpas, når du møder på arbejde.

I stedet vil en vandafvisende, en helt vandtæt termodragt til damer eller en heldragt til damer til vinter være det perfekte valg.

I de nævnte dragter har du fuld bevægelighed, og du kan have nylonstrømper og kjole på indenunder både din jumpsuit til dame i termo eller din flyverdragt.

Det er altså endelig slut med at gå på kompromis med din tøjstil, bare fordi det er vinter, og du skal cykle på arbejde eller ind til en cafédate i byen.

Skal du bruge heldragten til netop at cykle i, så gå gerne efter en model, der har tapede syninger.

Det gør, at der hverken kan trænge kold luft eller vand ind nogen steder.

Kig også gerne på åndbarheden i heldragten, så du er sikker på at kunne komme af med den ekstra varme, dine pedaltramp producerer.

Termotøj dame

Du tænker måske, at en termodragt til damer, nemt kan komme til at se lidt for uniformsagtig ud. Men de moderne dragters klassiske snit og afdæmpede stil er faktisk et træk, du med lethed kan bruge til din egen fordel.

Det klassiske og enkle look, som kendetegner de moderne termodragter til damer, er nemlig enormt nemt at style med forskelligt tilbehør, så det passer til netop dig.

Smid et par rå støvler til, et par af de mere elegante – eller følg den nye trend, der lover et gensyn med de såkaldte moonboots.

Find et stort og lækkert tørklæde i en farve, der fremhæver dine farver og top op med en matchende hue eller et pandebånd.

Vil du ydermere understrege din stil og fremhæve din figur, så kan et fedt bælte være med til at give dit vinterlook det helt rette udtryk.

Vælg gerne her et bredt bælte – og gerne et af elastik, så dit personlige stilpift ikke går ud over komfort og bevægelsesfrihed.

Du kan også vælge at smide en lang vest i tyndt eller strikket materiale over din termodragt for på den måde at understrege de lange linjer i snittet og transformere den endnu mere.

Tænk også gerne i, hvilken taske, der kan gå med dit termotøj: En lidt mindre taske vil understrege det sofistikerede og klassiske i din påklædning, mens en stor – måske mere poset taske – kan give det hele mere kant.

Og når du er i gang med at style dit termotøj, så glem endelig ikke solbrillerne.

Dels kan de give hele din fremtoning et mere sofistikeret look, dels er de gode på en høj og klar vinterdag – specielt hvis du skulle være så heldig at gå tur et sted, hvor der er faldet sne.

Kedeldragt til kvinder

Flere og flere kvinder arbejder i dag udendørs som tømrere eller murere, gartnere eller landmænd, og der er det helt afgørende, at man er klædt rigtigt på især i vintermånederne.

Her vil en termokedeldragt til damer ofte være det gode og sikre valg.

Kedeldragten er mere rummelig end de andre typer heldragter til kvinder, og det betyder dels, at man har maksimal bevægelighed dels, at den isolerer bedre, fordi der er et ekstra luftlag mellem kroppen og selve dragten.

Mange hestefolk ynder desuden at bruge en kedeldragt til kvinder, når de skal trække hestene ud og ind af stalden, reparere hegn omkring folden eller muge ud.

Det kan også være, at du er havemenneske og elsker at pusle ude, selvom det er vinter, og der egentlig ikke er så meget havearbejde at tage sig til.

Eller er du bare en af de mange kvinder, der elsker genbrug og gør-det-selv projekter, men mangler et opvarmet værksted eller en garage at stå i, mens du sliber borde, maler gamle skabe eller kommer nyt betræk på et sæt stole – også her vil en kedeldragt til dame være helt perfekt: Du kan frit bevæge dig – og frem for alt – du behøver ikke afbryde arbejdet, fordi det er for koldt at stå i garagen eller værkstedet.

Kort sagt, en kedeldragt kan anvendes alle steder, hvor det handler om at holde sig varm – og samtidig have fuld bevægelsesfrihed.

Det skal du vide om vandtæthed og åndbarhed

Når du har afklaret, hvilke behov og krav du har til en termodragt, en flyverdragt eller en termokedeldragt, så kan det i mange tilfælde være nødvendigt at undersøge nærmere, hvor vandtætte de forskellige dragter er – og hvor åndbare de er.

Generelt kan man sige, jo mere du skal bevæge dig i din dragt, som fx ved skisport, jo mere åndbar skal dragten også være. Ellers risikerer du at blive våd af sved under dragten, og det er både ubehageligt og virker nedkølende.

På samme måde gør det sig gældende i forhold til vandtæthed. Skal du kunne arbejde ude, cykle på arbejde i al slags vejr, eller sidde stille et koldt og lidt vådt sted fx under en jagt, så skal du gå efter en dragt med en høj grad af vandtæthed.

Vandtæthed måles i det såkaldte vandsøjletryk, og er en indikator for, hvor stort et tryk materialet kan tåle, før vandet trænger igennem.

 • Vandsøjletryk på mindst 3000 mm beskytter mod en kortere, lettere regnbyge
 • Vandsøjletryk på mindst 5000 mm beskytter mod kraftig regn
 • Vandsøjletryk på mindst 8000 mm beskytter mod voldsom regn, og du kan sidde på et vådt underlag, uden at vandet trænger igennem
 • Vandsøjletryk på mindst 12000 mm gør, at du kan være ude i selv det mest ekstreme vejr

Når man skal afgøre en heldragts vandtæthed og åndbarhed, så skal man se på, hvilken membran, der er. En membran er populært sagt et stykke tekstil, der er vandtæt på den ene side, men tillader vanddamp fra kroppen at passere indefra og ud.

Membranen er det filter, der lader sveden komme ud gennem de yderste lag af materialet.

Åndbarhed i sådan noget som heldragter, termodragter og flyverdragter måles i noget der kaldes MVP, der står for Moisture Vapor Permeability.

Her gælder det samme som med vandtæthed, jo højere tallet er, jo større er åndbarheden i materialet – og jo højere åndbarhed, jo mere varme kan din krop komme af med:

 • MVP fra 3000-5000: God åndbarhed, egner sig til gåture med lidt anstrengelse
 • MVP fra 5000- 10.000: Særdeles god åndbarhed, egner sig til arbejdsbrug og til længere cykelture
 • MVP over 10.000: Ekstrem god åndbarhed, egner sig til hårdt fysisk arbejde og sport

Flyverdragt voksen

Mange forbinder flyverdragter med børnehavebørn på legepladsen eller på tur i skoven, og det kan godt være, at du ikke har været i en termodragt, siden du selv gik i børnehave, men faktisk har flyverdragter til voksne været helt fremme i modebilledet flere gange tidligere.

Prøv bare at tænke på et stilikon som Prinsesse Diana, og tænk så lige skitur og de små prinser – hvad får du op på nethinden?

Et billede af prinsesse Diana i en knaldrød skidragt, ikke sandt?

Eller tænk Wham og deres uundgåelige julehit: ”Last Christmas”, hvad har de på i videoen, mens de tumler rundt i sneen? – flyverdragter!

Tilbage i 90’erne var flyverdragter eller skidragter nemlig det helt store hit, og farverne skulle sige pang!

Flyverdragterne og termodragter til voksne er som sagt tilbage på hitlisten over vintermode og på skipisterne rundt omkring i Skandinavien og I Europa.

Men de hidsige kulører og ofte spraglede, crazy looks, der kendetegnede 90ér-dragterne er heldigvis ikke kommet med i nutidens trend.

I dag skal en voksen flyverdragt eller en ski flyverdragtdragt til voksne være enkel og klassisk i afdæmpede farver – gerne i nogle af naturens egne farver som armygrøn, brun, grå, sort eller lys sand.

I den moderne udgave af vinterklassikeren er det i stedet detaljerne, der giver dragten det rette look og agerer som blikfang.

Nogle af de detaljer, der er med til at gøre dig og din termodragt eller flyverdragt både moderigtig og trendy, er vattering og quiltning, snørelukning i halsen, pelsbesætninger og forskellige typer for, fra det tykke plyssede til det lette silkeagtige for.

En anden vigtig og uundværlig detalje i nutidens heldragter er den snørelukning eller elastik i taljen, der sikrer, at du får den rette højtaljede, slanke profil i din dragt.

Bliv også klar til regnvejret med en vandtæt flyverdragt til voksne. De findes ligeledes i mange smarte modeller.

Børnene vil elske mor i en termodragt

Vi er slet ikke i tvivl: Du vil elske din nye flyverdragt til damer, men børnene vil helt sikkert også elske at se mor i en dragt, der næsten er magen til deres egen flyverdragt – bare mere voksen.

Det er velkendt, at børn kopierer de voksne, der er omkring dem. Og når mor tager sin varme og lune flyverdragt på for at gå ned til børnehaven, ud at handle eller for at gå en tur i skoven, så følger de små hjertens gerne trop og hopper i deres egne dragter uden vrøvl.

For lad os være ærlige, ungerne er skønne og lige som de skal være, men nogle gange kan man godt blive træt af deres diskussionslyst, der synes at være helt uudtømmelig netop de morgener, hvor man har travlt og bare skal hurtigt ud af døren.

Så næste gang en af de små poder prøver at trække tiden ud, fordi de hellere vil blive hjemme, med spørgsmål som: ”Hvorfor skal jeg have så meget tøj på, når de voksne ikke skal?” så har du argumentet klar. ”Det skal du heller ikke. Du skal have din flyverdragt på, mor tager jo også sin flyverdragt på, når det er koldt.”

FAQ

Hvordan skal en termodragt sidde?

En termodragt skal sidde til, uden at sidde tæt. Og dragten skal passe til din kropsbygning.

Hvilken termodragt er bedst?

Det afhænger helt af, hvad dragten skal bruges til. Opholder du dig meget udendørs i vintermånederne, vil en flyverdragt eller en termokedeldragt være at foretrække. Skal dragten derimod bruges mere som almindeligt og hurtigt vinterovertøj, vil de lidt tyndere modeller ofte være mest velegnede.

Hvor vandtæt skal en termodragt være?

Det kommer an på, hvad din termodragt skal kunne. Skal den bruges på cykeltur eller måske på scooteren, gå da gerne efter en dragt med en vandtæthed på min. 5000 mm. Det betyder, at den kan modstå selv kraftig regn.

Hvad koster en termodragt?

Priserne for en god allround termodragt starter typisk ved 500 kr. og stiger i pris, alt efter hvilke krav man har til mærke, materiale, isoleringsevne, vandtæthed og åndbarhed.

Hvilken termodragt er varmest?

Hvis varme er det, der betyder mest, så er en skiflyverdragt til kvinder eller en termokedeldragt til kvinder to af de valg, vi vil anbefale.

Find et stort udvalg af termodragter til kvinder her:

Læs mere »

NOISY NAY dame jumpsuit. Dejlig varm udendørsdragt med to lynlåslommer, lynlåslukning samt elastik og bindebånd i taljen. Termodragten har hætte, rib i ærmerne og elastik ved anklerne. Benlængde: 78 cm.

Læs mere »

NOISY NAY dame jumpsuit. Dejlig varm udendørsdragt med to lynlåslommer, lynlåslukning samt elastik og bindebånd i taljen. Termodragten har hætte, rib i ærmerne og elastik ved anklerne. Benlængde: 78 cm.

Læs mere »

NOISY NAY dame jumpsuit. Dejlig varm udendørsdragt med to lynlåslommer, lynlåslukning samt elastik og bindebånd i taljen. Termodragten har hætte, rib i ærmerne og elastik ved anklerne. Benlængde: 78 cm.

Læs mere »

NOISY NAY dame jumpsuit. Dejlig varm udendørsdragt med to lynlåslommer, lynlåslukning samt elastik og bindebånd i taljen. Termodragten har hætte, rib i ærmerne og elastik ved anklerne. Benlængde: 78 cm.

Læs mere »

NOISY NAY dame jumpsuit. Dejlig varm udendørsdragt med to lynlåslommer, lynlåslukning samt elastik og bindebånd i taljen. Termodragten har hætte, rib i ærmerne og elastik ved anklerne. Benlængde: 78 cm.

Læs mere »

NOISY NAY dame jumpsuit. Dejlig varm udendørsdragt med to lynlåslommer, lynlåslukning samt elastik og bindebånd i taljen. Termodragten har hætte, rib i ærmerne og elastik ved anklerne. Benlængde: 78 cm.

Læs mere »

NOISY NAY dame jumpsuit. Dejlig varm udendørsdragt med to lynlåslommer, lynlåslukning samt elastik og bindebånd i taljen. Termodragten har hætte, rib i ærmerne og elastik ved anklerne. Benlængde: 78 cm.

Læs mere »

NOISY NAY dame jumpsuit. Dejlig varm udendørsdragt med to lynlåslommer, lynlåslukning samt elastik og bindebånd i taljen. Termodragten har hætte, rib i ærmerne og elastik ved anklerne. Benlængde: 78 cm.

Læs mere »

NOISY NAY dame jumpsuit. Dejlig varm udendørsdragt med to lynlåslommer, lynlåslukning samt elastik og bindebånd i taljen. Termodragten har hætte, rib i ærmerne og elastik ved anklerne. Benlængde: 78 cm.

Læs mere »

NOISY NAY dame jumpsuit. Dejlig varm udendørsdragt med to lynlåslommer, lynlåslukning samt elastik og bindebånd i taljen. Termodragten har hætte, rib i ærmerne og elastik ved anklerne. Benlængde: 78 cm.

Læs mere »

Nordic Project18 Iselin dame termo jumpsuit. Termodragt med to lynlåslommer, lynlåslukning samt justerbar elastik i taljen. Termodragten har høj hals med rib indvendigt, så man kan holde varmen omkring nakken Der er elastikkant ved anklerne samt velcro lu

Læs mere »

Nordic Project18 Iselin dame termo jumpsuit. Termodragt med to lynlåslommer, lynlåslukning samt justerbar elastik i taljen. Termodragten har høj hals med rib indvendigt, så man kan holde varmen omkring nakken Der er elastikkant ved anklerne samt velcro lu

Læs mere »

Nordic Project18 Iselin dame termo jumpsuit. Termodragt med to lynlåslommer, lynlåslukning samt justerbar elastik i taljen. Termodragten har høj hals med rib indvendigt, så man kan holde varmen omkring nakken Der er elastikkant ved anklerne samt velcro lu

Læs mere »

Nordic Project18 Iselin dame termo jumpsuit. Termodragt med to lynlåslommer, lynlåslukning samt justerbar elastik i taljen. Termodragten har høj hals med rib indvendigt, så man kan holde varmen omkring nakken Der er elastikkant ved anklerne samt velcro lu

Læs mere »

Nordic Project18 Iselin dame termo jumpsuit. Termodragt med to lynlåslommer, lynlåslukning samt justerbar elastik i taljen. Termodragten har høj hals med rib indvendigt, så man kan holde varmen omkring nakken Der er elastikkant ved anklerne samt velcro lu

Læs mere »

Nordic Project18 Iselin dame termo jumpsuit. Termodragt med to lynlåslommer, lynlåslukning samt justerbar elastik i taljen. Termodragten har høj hals med rib indvendigt, så man kan holde varmen omkring nakken Der er elastikkant ved anklerne samt velcro lu

Læs mere »

Nordic Project18 Iselin dame termo jumpsuit. Termodragt med to lynlåslommer, lynlåslukning samt justerbar elastik i taljen. Termodragten har høj hals med rib indvendigt, så man kan holde varmen omkring nakken Der er elastikkant ved anklerne samt velcro lu

Læs mere »

Nordic Project18 Iselin dame termo jumpsuit. Termodragt med to lynlåslommer, lynlåslukning samt justerbar elastik i taljen. Termodragten har høj hals med rib indvendigt, så man kan holde varmen omkring nakken Der er elastikkant ved anklerne samt velcro lu

Læs mere »

Nordic Project18 Iselin dame termo jumpsuit. Termodragt med to lynlåslommer, lynlåslukning samt justerbar elastik i taljen. Termodragten har høj hals med rib indvendigt, så man kan holde varmen omkring nakken Der er elastikkant ved anklerne samt velcro lu

Læs mere »

Nordic Project18 Iselin dame termo jumpsuit. Termodragt med to lynlåslommer, lynlåslukning samt justerbar elastik i taljen. Termodragten har høj hals med rib indvendigt, så man kan holde varmen omkring nakken Der er elastikkant ved anklerne samt velcro lu

Læs mere »

Nordic Project18 Iselin dame termo jumpsuit. Termodragt med to lynlåslommer, lynlåslukning samt justerbar elastik i taljen. Termodragten har høj hals med rib indvendigt, så man kan holde varmen omkring nakken Der er elastikkant ved anklerne samt velcro lu

Læs mere »

Nordic Project18 Iselin dame termo jumpsuit. Termodragt med to lynlåslommer, lynlåslukning samt justerbar elastik i taljen. Termodragten har høj hals med rib indvendigt, så man kan holde varmen omkring nakken Der er elastikkant ved anklerne samt velcro lu

Læs mere »

Nordic Project18 Iselin dame termo jumpsuit. Termodragt med to lynlåslommer, lynlåslukning samt justerbar elastik i taljen. Termodragten har høj hals med rib indvendigt, så man kan holde varmen omkring nakken Der er elastikkant ved anklerne samt velcro lu